Poniedziałek
ŚNIADANIE
Kanapka: pieczywo mieszane, masło, sałata, szynka konserwowa, żółty ser, kiełki, pomidor.
Napój: napar z herbaty owocowej.
Alergeny: 1, 7.
313 kcal.
DRUGIE ŚNIADANIE
Serek waniliowy, owoce sezonowe woda.
Alergeny: 7.
280 kcal.
OBIAD
I danie: zupa pomidorowa z ryżem.
II danie: kotlecik z kurczaka, pieczone talarki ziemniaczane, surówka wielowarzywna.
Alergeny: 1, 4, 7, 9.
495 kcal.
Wtorek
ŚNIADANIE
Zupa mleczna: zacierka na mleku.
Kanapka: chleb razowy z ziarnami, masło, polędwica z indyka, ogórek zielony.
Napój: herbata malinowa.
Alergeny: 1,7.
292 kcal.
DRUGIE ŚNIADANIE
Jagodzianka, kakao, jabłko.
Alergeny: 1,7.
300 kcal.
OBIAD
I danie: zupa ogórkowa.
II danie: ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem.
Alergeny: 1,7.
510 kcal.
Środa
ŚNIADANIE
Kanapka: pieczywo mieszane, masło, sałatka wiosenna z tuńczykiem, kolorowa papryka, ser salami.
Napój: napar z herbaty rumiankowej.
Alergeny: 1,7.
350 kcal.
DRUGIE ŚNIADANIE
Jogurt smakowy, banan, sok jabłkowy.
Alergeny: 7.
200 kcal
OBIAD
I danie: rosół z makaronem.
II danie: pierogi ruskie ze śmietaną.
Alergeny: 1,7,9.
530 kcal.
Czwartek
ŚNIADANIE
Kanapka: pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa, jajko na twardo, pomidorki koktajlowe, szczypiorek.
Napój: kakao.
Alergeny: 1,3,7.
348 kcal.
DRUGIE ŚNIADANIE
Chleb tostowy pełnoziarnisty, dżem niskosłodzony, arbuz, bawarka.
Alergeny: 1,7.
238 kcal.
OBIAD
I danie: zupa ziemniaczana.
II danie: potrawka z kurczaka z ziemniakami, marchewka z groszkiem.
Alergeny: 7.
525 kcal.
Piątek
ŚNIADANIE
Kanapka: pieczywo mieszane, masło, bułka kajzerka, pasta z twarogu i rzodkiewek, miód.
Napój: kakao
Alergeny: 1,7.
327 kcal.
DRUGIE ŚNIADANIE
Koktajl mleczny z truskawkami, ciastka owsiane, woda.
Alergeny 1,7.
240 kcal.
OBIAD
I danie: krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.
II danie: naleśniki z serkiem waniliowym, jabłko.
Alergeny: 1,4,9.
485 kcal.