Poniedziałek

ŚNIADANIE 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, sałata, szynka konserwowa, żółty ser, kiełki, pomidor.
Napój: napar z herbaty owocowej.
Alergeny: 1, 7.

313 kcal.

DRUGIE ŚNIADANIE

Serek waniliowy, owoce sezonowe woda.
Alergeny: 7.

280 kcal.

OBIAD

I danie: zupa pomidorowa z ryżem.

II danie: kotlecik z kurczaka, pieczone talarki ziemniaczane, surówka wielowarzywna.

Alergeny: 1, 4, 7, 9.

495 kcal.

 

 

Wtorek

ŚNIADANIE 

Zupa mleczna: zacierka na mleku.

Kanapka: chleb razowy z ziarnami, masło, polędwica z indyka, ogórek zielony.

Napój: herbata malinowa.

Alergeny: 1,7.

292 kcal.

DRUGIE ŚNIADANIE

Jagodzianka, kakao, jabłko.

Alergeny: 1,7.

300 kcal.

OBIAD

I danie: zupa ogórkowa.

II danie: ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem.

Alergeny: 1,7.

510 kcal. 

 

Środa

ŚNIADANIE

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, sałatka wiosenna z tuńczykiem, kolorowa papryka, ser salami.

Napój: napar z herbaty rumiankowej.

Alergeny: 1,7.

350 kcal.

DRUGIE ŚNIADANIE

Jogurt smakowy, banan, sok jabłkowy.

Alergeny: 7.

200 kcal

OBIAD

I danie: rosół z makaronem.

II danie: pierogi ruskie ze śmietaną.

Alergeny: 1,7,9.

530 kcal. 

Czwartek

ŚNIADANIE

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa, jajko na twardo, pomidorki koktajlowe, szczypiorek.

Napój: kakao.

Alergeny: 1,3,7.

348 kcal. 

DRUGIE ŚNIADANIE

Chleb tostowy pełnoziarnisty, dżem niskosłodzony, arbuz, bawarka.

Alergeny: 1,7.

238 kcal.

OBIAD

I danie: zupa ziemniaczana.

II danie: potrawka z kurczaka z ziemniakami, marchewka z groszkiem. 

Alergeny: 7.

525 kcal. 

Piątek

ŚNIADANIE

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, bułka kajzerka, pasta z twarogu i rzodkiewek, miód.

Napój: kakao 

Alergeny: 1,7.

327 kcal. 

DRUGIE ŚNIADANIE

Koktajl mleczny z truskawkami, ciastka owsiane, woda. 

Alergeny 1,7.

240 kcal.

OBIAD

I danie: krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.

II danie: naleśniki z serkiem waniliowym, jabłko.

Alergeny: 1,4,9.

485 kcal.